X

Χαλέπι: Ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο τα παιδιά του πολέμου (βίντεο)

Μία 5χρονο η μόνη επιζήσασα  βομβαρδισμένου κτηρίου. Παιδιά που παίζουν μέσα σε κρατήρα που δημιούργησε βόμβα. Εικόνες που συγκλονίζουν από την Συρία.

Ant1news

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Συρίας κατάφεραν να βγάλουν από τα συντρίμμια ενός κτηρίου ένα κορίτσι πέντε ετών.

Το βίντεο φέρεται να έχει τραβηχτεί σε γειτονιά του Χαλεπίου, μετά από βομβαρδισμό και το παιδί ήταν ο μοναδικός επιζών από όλο το κτήριο.

Σε αυτό φαίνονται τα συνεργεία να σκάβουν στα συντρίμμια, σχεδόν χειρουργικά μέχρι να εντοπίσουν και να τραβήξουν έξω το κορίτσι.

Στη συνέχεια το μεταφέρουν στο ασθενοφόρο και από εκεί στο νοσοκομείο.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που καταφέραμε να την τραβήξουμε έξω», δήλωσε μέλος της Πολιτικής Προστασίας.

Οι δυνάμεις του Άσαντ, με τη σύμπραξη των Ρώσων, έχουν εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες που βομβαρδίζουν ανελέητα το Χαλέπι.

Την Τετάρτη βόμβες έπληξαν και κατέστρεψαν δύο από τα νοσοκομεία της περιοχής, αφήνοντας μόλις έξι κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε μια εμπόλεμη ζώνη, που βρίσκεται κάτω από τις χειρότερες επιθέσεις που έχει δεχτεί κατά τη διάρκεια του πενταετούς πολέμου. Σύμφωνα με γιατρό της περιοχής, που μίλησε στο Reuters, πάνω από 200 άνθρωποι χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε ΜΕΘ.

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν έκτακτη συνέλευση την περασμένη Κυριακή, με τον ΓΓ  Μπαν Κι Μουν να απευθύνει έκκληση στους ηγέτες του κόσμου για ειρήνη στην Συρία. Σύμφωνα με τους Γάλλους, στην Συρία γίνονται εγκλήματα πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αυτό που γίνεται στο Χαλέπι είναι χειρότερο από σφαγή και σύμφωνα με την Ρωσία, αυτήν τη στιγμή η ειρήνη είναι αδύνατη.

Μετά από μία εβδομάδα τήρησης εκεχειρίας μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των ανταρτών, οι επιθέσεις στο Χαλέπι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι ρωσοσυριακές δυνάμεις χρησιμοποιούν νέα όπλα, ισχυρότερα, τα οποία σείουν τόσο τα κτήρια, που σκοτώνουν ακόμα και τους αμάχους που βρίσκουν καταφύγιο στα υπόγεια.

Στην περιοχή του κεντρικού Χαλεπίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από  250.000 άμαχοι, οι οποίοι μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν, αφού σκοτώνονται από τους ανελέητους βομβαρδισμούς.

Στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου βρίσκονται δύο εκατομμύρια άνθρωποι, που από το Σάββατο έχουν μείνει χωρίς νερό, αφού οι εγκαταστάσεις επλήγησαν από βομβαρδισμό.

Σε μια άλλη όψη, αποτύπωση της αντίθεσης ζωής και θανάτου, πολέμου και παιδικότητας, αθωότητας και άγνοιας ή άρνηση της πραγματικότητας, μικρά παιδιά έπαιζαν χθες στο Χαλέπι, σε κρατήρα που δημιούργησε βόμβα ο οποίος γέμισε με νερό, λόγω της βλάβης στο σύστημα ύδρευσης.

Όπως τα ίδια τα παιδιά δήλωσαν στο Channel 4, η τρύπα έγινε από βόμβα, που σκότωσε πολλούς ανθρώπους και κατέστρεψε πολλά σπίτια γύρω τους. Ωστόσο, τα παιδιά είδαν σαν πισίνα τον κρατήρα και βούτηξαν παίζοντας σε αυτόν. Σαν να ήταν πισίνα.