X

Χαλέπι: Βομβάρδισαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο

Το τρίτο νοσοκομείο που πλήττεται από επιδρομές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Τραυματισμένα παιδιά από τις βόμβες «ραγίζουν» καρδιές.

Ant1news

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού επλήγη με τουλάχιστον δύο βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (SAMS).

«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μιας βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ της SAMS, της ΜΚΟ με έδρα στις ΗΠΑ, που  διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο.

Πρόκειται για το τρίτο νοσοκομείο που γίνεται στόχος επιδρομών την τελευταία εβδομάδα.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν.

Υποστηριζόμενες από αεροπορικά πλήγματα των Ρώσων συμμάχων τους, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσαν στις 22 Σεπτεμβρίου μια μεγάλης κλίμακας επίθεση για να ανακαταλάβουν ολόκληρη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Από τις συνοικίες του δυτικού Χαλεπιού που ελέγχουν, προχώρησαν προς το κέντρο και το βόρειο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Όλη τη νύχτα ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουγε τον θόρυβο από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ-Χάλαμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και στη βόρεια συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα.

Η Σουλεϊμάν αλ-Χαλάμπι βρίσκεται πάνω στη γραμμή διαχωρισμού που διαιρεί από το 2012 το φιλοκυβερνητικό, δυτικό τμήμα του Χαλεπιού από τον ανταρτικό, ανατολικό τομέα, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι.

Συγκλονίζουν και πάλι τα παιδιά

Οι εικόνες των νεκρών, των τραυματιών, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που κλαίνε και οδύρονται πάνω από τα συντρίμμια των σπιτιών και της ζωής τους κάνουν καθημερινά το γύρο του κόσμου,  με τα παιδιά να είναι οι θλιβεροί πρωταγωνιστές τους.

Παιδιά, μωρά και βρέφη που βγαίνουν νεκρά ή ζωντανά από τα συντρίμμια, ενώ άλλα παίζουν στα νερά που έχουν πλημμυρίσει την πόλη μετά το πρόβλημα που δημιούργησαν οι επιδρομές στο σύστημα ύδρευσης.

Σε βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα φαίνονται ακόμα δύο παιδιά σε ένα από τα νοσοκομεία, που ακόμα λειτουργούν.

Τα δύο αγόρια τραυματίστηκαν όταν βόμβες έπληξαν το σπίτι τους. Το ένα από αυτά έχει πιάσει αγκαλιά τον νοσοκόμο και δεν τον αφήνει να απομακρυνθεί. Η σκηνή συγκλονίζει.