X

Δηλητηρίασαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, μαζί με άλλους τρεις αξιωματικούς του ΙΚ, φέρονται να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μυστική τοποθεσία στο Ιράκ.

Ant1news

Θύμα δολοφονικής ενέδρας έπεσε σήμερα ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, καθώς άγνωστος έριξε δηλητήριο στο μεσημεριανό του φαγητό.

Ο ίδιος και άλλοι τρεις διοικητές του Ισλαμικού Κράτους έφαγαν το δηλητηριασμένο γεύμα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μυστική τοποθεσία στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων WAA, η οργάνωση έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, για να εντοπίσει τον προδότη ή τους προδότες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται απόπειρα δολοφονίας του Μπαγκντάντι ενώ πολλές φορές έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι σκοτώθηκε- κάτι που αργότερα διαψεύδει ο ίδιος.

Υπό την ηγεσία του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, η οργάνωση των τζιχαντιστών επεκτάθηκε το 2013 στην Συρία και αργότερα, κατέλαβε μεγάλο μέρος από τα εδάφη των σουνιτών στην ενδοχώρα του Ιράκ.

Ο Μπαγκντάντι γεννήθηκε το 1971 στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης και ήταν κληρικός σε τζαμί όταν έγινε η εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, το 2003. Τον Οκτώβριο του 2011 οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επίσημα τον Μπαγκντάντι «τρομοκράτη» και προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη ή στον θάνατό του.