X

Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τη Μοσούλη (βίντεο)

Σφοδρές μάχες και ασύλληπτες αγριότητες από τον ISIS στην κατεχόμενη εδώ και δύο χρόνια Μοσούλη. Κατά εκατοντάδες την εγκαταλείπουν οι εγκλωβισμένοι.

Ant1news

Εκατοντάδες οικογένειες φεύγουν από την ιρακινή πόλη, για να γλιτώσουν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που την ελέγχει, αλλά και από τις μάχες που διεξάγονται εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες άμαχοι κρατούνται ως ασπίδα από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν βάλει φωτιά σε εργοστάσιο θειαφιού και τοξικά αέρια έχουν γεμίσει την ατμόσφαιρα.

Λίγα χιλιόμετρα πέρα από τη Μοσούλη, στην πόλη Χανταμίγια, όπου επίσης διεξάγονται μάχες μεταξύ του ISIS και των ιρακινών δυνάμεων, με τις τελευταίες να έχουν καταφέρει να πάρουν υπό τον έλεγχό τους το Δημαρχείο της πόλης.

Ο στρατός του Ιράκ πραγματοποίησε έφοδο από τα δυτικά της πόλης, πριν από τρεις μέρες, αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω της ισχυρής αντίστασης των τζιχαντιστών.

Σήμερα είναι η έβδομη μέρα επιχειρήσεων του ιρακινού στρατού, που με τη συμβολή των Κούρδων Πεσμεργκά, προσπαθούν να επανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης από τον ISIS που την κατέχει από τον Ιούνιο του 2014.