X

Μοσούλη: απομακρύνουν αμάχους οι ιρακινές δυνάμεις (βίντεο)

Για σφοδρές μάχες ετοιμάζονται οι ιρακινοί και οι σύμμαχοι τους. Όλο και πιο μέσα στη Μοσούλη μπαίνουν τα στρατεύματα.

Ant1news

Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους για την ανακατάληψη της υπόλοιπης Χαμάμ Αλ Αλίλ, από τις ιρακινές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, στα νότια της Μοσούλης.

Ο στρατός του Ιράκ και είχε ξεκινήσει από το Σάββατο τις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης και τις συνέχισε σήμερα.

Οι στρατιώτες του Ιράκ, με τους Κούρδους Πεσμεργκά φαίνονται στο βίντεο να απομακρύνουν τους αμάχους από το χωριό. Μάλιστα, μεταφέρουν μία ηλικιωμένη μακριά από τη γραμμή πυρός.

Η πόλη Χαμάμ Αλ Αλίλ βρίσκεται 15χλμ νότια της Μοσούλης, του βασικού στόχου των Ιρακινών, που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του ISIS, ενώ αποτελεί κομβική περιοχή για το Ισλαμικό Κράτος, λόγω των πετρελαίων της, η εκμετάλλευση των οποίων αποτελεί βασική πηγή εισόδων των τζιχαντιστών.

Το Σάββατο οι ειδικές δυνάμει είπαν ότι πήραν στον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης, δεν διευκρίνισαν ωστόσο αν οι τζιχαντιστές απομακρύνθηκαν από την Χαμάμ Αλ Αλίλ.

 

Η ανακατάληψη του ελέγχου της Χαμάμ Αλ Αλίλ από τις Ειδικές Δυνάμεις του Ιράκ έρχεται λίγες μέρες αφού είχαν καταφέρει να μπουν στην ανατολική πλευρά της Μοσούλης και να πάρουν υπό τον έλεγχό τους έξι γειτονιές της. Εκεί, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, υψώθηκαν σημαίες του Ιράκ.

 

 

Ταυτόχρονα χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές, ξεκινώντας ένα ακόμα τεράστιο κύμα προσφύγων, που αναμένεται να φτάσει τους 1 εκατομμύριο ανθρώπους.