X

Συνεχίζονται οι επιδρομές στη Ράκα (βίντεο)

Βίντεο από επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων ισχυρίζεται ότι κατέχει και δίνει στη δημοσιότητα ο ISIS.

Ant1news

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Αμακ, φιλικά διακείμενο προς το Ισλαμικό Κράτος, δείχνει τις στιγμές μετά από αεροπορική επιδρομή στο χωριό Αλ Καιτά, κοντά στη Ράκα της Συρίας, όπου επιχειρούν από το Σαββατοκύριακο κουρδοαραβικές δυνάμεις, υπό την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων από αέρος.

Στο βίντεο φαίνονται πυκνοί καπνοί που αναδύονται από όχημα που καίγεται.

Φαίνονται, επίσης, άνδρες που επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ δίπλα τους είναι σορός μπάζων και ένα κατεστραμμένο κτήριο.

Κι ενώ στο βίντεο ισχυρίζονται οι τζιχαντιστές ότι πρόκειται για αεροπορική επιδρομή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λέει ότι, η επιδρομή των αμερικανικών συμμάχων είχε στόχο περιοχή κοντά στην Αλ Χέσα, η οποία είχε αποτέλεσμα το θάνατο 20 αμάχων, μεταξύ των οποίων εννιά γυναίκες και δύο παιδιά.

 

Οι αμερικανικές δυνάμεις, από την άλλη, δεν λένε ότι, δεν είχε καθόλου πληροφορίες από το παρατηρητήριο, αλλά θα το ερευνήσουν.

Οι συμμαχικές δυνάμεις υποστηρίζουν την επιχείρηση των κουρδικών δυνάμεων, που με τη συμβολή των ανταρτών της Συρίας ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας από τον ISIS.

Η Ράκα αποτελεί την πρωτεύουσα του χαλιφάτου στη Συρία και η επιχείρηση διενεργείται ταυτόχρονα με αυτήν της Μοσούλης από τις ιρακινές δυνάμεις τις οποίες συνδράμουν οι ΗΠΑ, πόλη «κλειδί» για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, καθώς εκεί υπάρχουν τα πετρέλαια, των οποίων την εκμετάλλευση αποτελεί τη βασικότερη πηγή εσόδων των τζιχαντιστών.