X

Χαλέπι: Βίντεο μέσα από παιδιατρικό νοσοκομείο την ώρα του βομβαρδισμού

“Ωρα μηδέν” για το Χαλέπι. Περίπου 250.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ant1news

Το τελευταίο νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι καταστράφηκε από σφοδρούς βομβαρδισμούς, ενώ άλλα τέσσερα νοσοκομεία χτυπήθηκαν και αναγκάστηκαν να κλείσουν την Παρασκευή.

Οι 250.000 εγκλωβισμένοι κάτοικοι έχουν μείνει πλέον χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη την ώρα που η περιοχή δέχεται τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς .

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει την στιγμή που παιδιατρικό νοσοκομείο βομβαρδίζεται.

Ήταν η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο νοσοκομείο δέχεται χτυπήματα, μέσα σε μία εβδομάδα. 

Η επιχείρηση που διεξάγεται στο ανατολικό Χαλέπι άρχισε την Τρίτη και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετές συνοικίες.

Ρουκέτες, οβίδες και βαρέλια με εκρηκτικά συνεχιζαν χθες να πέφτουν στην πόλη, κάνοντας το έδαφος και τα κτίρια να τρέμουν, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή. Όπως είπε ο ίδιος, δεν υπάρχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και οι γεννήτριες έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης καυσίμων στις συνοικίες που πολιορκούνται εδώ και τέσσερις μήνες από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις καταδίκασε τους "στυγνούς" βομβαρδισμούς νοσοκομείων στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού, προειδοποιώντας τη Δαμασκό και τη Μόσχα για τις συνέπειες που θα έχουν αυτές οι ενέργειες.

Από την πλευρά, του, ο ΟΗΕ εξέφρασε τη θλίψη και τη "φρίκη" του λόγω της πρόσφατης κλιμάκωσης της βίας. Ο Οργανισμός "καλεί όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και των πολιτικών υποδομών" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο συντονιστής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ για τη Συρία Άλι Αλ Ζαατάρι και ο περιφερειακός συντονιστής Κέβιν Κένεντι.