X

Σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ισραήλ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο)

Εκατοντάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους, λόγω της μεγάλης φωτιάς. Ελληνικές, ρωσικές και κροατικές δυνάμεις στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Ant1news

Τρία αεροσκάφη CL-415 και του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησαν χθες από την Ελλάδα, ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ισραήλ.

Στη φωτιά που καίει δασικές εκτάσεις στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, για τρίτη μέρα, συνδράμουν δυνάμεις και της Ρωσίας και της Κροατίας, μετά από έκκληση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη και απειλεί κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι της Νατάφ, 19χλμ δυτικά της Ιερουσαλήμ, να έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Έξι σπίτια έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες.

Στο μεταξύ οι δυνατοί άνεμοι συμβάλλουν στην εξάπλωσή της.

 

 

 

Στην 113 Πτέρυγα Μάχης βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ώστε να επιληφθεί προσωπικά του συντονισμού των ενεργειών για την αποστολή των τρία αεροσκαφών CL-415 και του C-130 με προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών.

Ο Πάνος Καμμένος χαιρέτησε τα πληρώματα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή τους.

 

Τα ελληνικά πυροσβεστικά ήταν τα πρώτα ξένα που προσγειώθηκαν χθες στο Ισραήλ, σύμφωνα με την Πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα, η οποία ευχαριστεί την Ελλάδα.