X

Στον έλεγχο του Άσαντ η Παλιά Πόλη του Χαλεπίου (βίντεο)

Σε πλήρη ανακατάληψη του Χαλεπίου οδεύουν οι συμμαχικές της Δαμασκού δυνάμεις. Βομβαρδισμοί και σκληρές εικόνες πολέμου από την περιοχή.

Ant1news

Τον πλήρη έλεγχο της Παλιάς Πόλης του Χαλεπίου έχει πλέον ο καθεστωτικός στρατός του Άσαντ, όπως επιβεβαιώνει κα το Συριακή Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Παλιά Πόλη, που έχει καταταγεί στη λίστα των Παγκόσμιων Μνημείων της Ουνέσκο, «έπεσε» δύσκολα,  λόγω της ισχυρής αντίστασης των ανταρτών και αποτελεί ένα από τα σημεία – το κεντρικότερο της πόλης – τη στιγμή που ο Άσαντ έχει ανακαταλάβει πάνω από το μισό της ανατολικής πλευράς της από τους αντάρτες.

Οι αντάρτες που κατέχουν το υπόλοιπο ανατολικό Χαλέπι, συμφώνησαν σε πενθήμερη κατάπαυση του πυρός, ώστε να απομακρυνθούν οι τραυματίες και οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι, χωρίς όμως να δώσουν τις διαβεβαιώσεις για υποχώρησή τους, τις οποίες ζήτησαν η Δαμασκός και η Μόσχα.

Ο Άσαντ και οι σύμμαχοί του είναι πιο κοντά από ποτέ στο να καταλάβουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης του Χαλεπίου, που έχει αποτελέσει θέατρο συγκρούσεων καθ’όλη τη διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου. Με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες εκτοπισμένους ημερησίως, ο καθεστωτικός στρατός έχει πλέον στην κατοχή του το 75% του ανατολικού Χαλεπίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Βίντεο με βομβαρδισμούς και διασώσεις ανθρώπων, ιδιαιτέρως παιδιών από τα συντρίμμια, διαλυμένα από τους βομβαρδισμούς νοσοκομεία και νεκρούς και τραυματίες να κείτονται στους δρόμους, τη στιγμή που τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει, κάνουν καθημερινά το γύρο του διαδικτύου.