X

Egyptair: Ίχνη εκρηκτικών στα λείψανα των θυμάτων του μοιραίου Airbus

Άγνωστα παραμένουν επτά μήνες μετά τα αίτια που προκάλεσαν την συντριβή του αεροσκάφους στην ανατολική Μεσόγειο.

Ant1news

Ίχνη εκρηκτικών στα λείψανα των θυμάτων από τη συντριβή του αιγυπτιακού αεροσκάφους που πραγματοποιούσε την πτήση MS 804 εντόπισε η διερευνητική επιτροπή της αιγυπτιακής πολιτικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus 320 συνετρίβη στην ανατολική Μεσόγειο στη διάρκεια πτήσης από το Παρίσι στο Κάιρο στις 19 Μαΐου. Και οι 66 επιβαίνοντες σε αυτό σκοτώθηκαν. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Ωστόσο, οι συνομιλίες που κατέγραψε ο Αποτυπωτής Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR) του Airbus A320 της EgyptAir αναφέρεται ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά στο αεροσκάφος τις τελευταίες του στιγμές στον αέρα, όπως είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες η επιτροπή η οποία ερευνά την καταστροφή.

Η ανάλυση των δεδομένων του Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης (FDR), του άλλου «μαύρου κουτιού» του μοιραίου Airbus, έδειξε ότι είχε εντοπιστεί καπνός στην κουζίνα και στον χώρο ηλεκτρονικού εξοπλισμού του αεροσκάφους, ενώ στα συντρίμμια από το πρόσθιο τμήμα της ατράκτου εντοπίστηκαν ενδείξεις ζημιάς από υψηλές θερμοκρασίες και σημάδια από καπνό.