X

Ένοπλη επίθεση εναντίον της πρεσβείας της Ρωσίας στην Υεμένη

Αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο πρέσβης της Ρωσίας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ενόπλων, αλλά το Κρεμλίνο διέψευσε την είδηση.

Ant1news

 

Στόχος ομάδας ενόπλων έγινε η πρεσβεία της Ρωσίας στην πόλη Σαναά στην Υεμένη. Μάλιστα αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Ρώσος πρέσβης Βλαντιμίρ Ντεντούσκιν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ενόπλων, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε την πληροφορία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Ρώσο διπλωμάτη και είναι καλά στην υγεία του, όπως και τα υπόλοιπα μέσα της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, ενώ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα περί της επίθεσης.

Ο Ντεντούσκιν βρίσκεται στην Υεμένη από τον Αύγουστο του 2013 και ήταν προσωπική επιλογή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε δηλώσεις του τον περασμένο Νοέμβριο, είχε αφήσει αιχμές κατά της Σαουδικής Αραβίας για την κρίση στην Υεμένη, λέγοντας πως η αραβική χώρα κρατάει «τα κλειδιά» για τη λήξη του εμφυλίου.

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την επανάσταση των Σιιτών Χούτις κατά της κυβέρνησης, σε μία μάχη που έχει επιφέρει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την πρόκληση μίας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.