X

Συρία: δεκάδες νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε τέμενος

Δεκάδες και οι τραυματίες από τον βομβαρδισμό που έγινε σε ώρα προσευχής.

Ant1news

Σε τουλάχιστον 42 ανέρχονται οι νεκροί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ενώ περίπου 100 άτομα τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε τέμενος στο χωριό αλ Τζίνα στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, ο βομβαρδισμός έγινε σε ώρα προσευχής.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Συρία κατά στόχων της αλ Κάιντα, αλλά αρνήθηκε ότι στόχευσε σκοπίμως μουσουλμανικό τέμενος.

«Δεν στοχεύσαμε το τέμενος, αλλά ένα κτίριο όπου υπήρχε συγκέντρωση (μελών της αλ Κάιντα) και βρίσκεται σε απόσταση δεκαπέντε μέτρων από ένα τέμενος, το οποίο είναι ανέπαφο, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζον Τζ. Τόμας, εκπρόσωπος της Centcom, της στρατιωτικής διοίκησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Προηγουμένως, σε ανακοίνωσή της η Centcom είχε ανακοινώσει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στις 16 Μαρτίου επιδρομή κατά συγκέντρωσης της αλ Κάιντα στην επαρχία Ιντλιμπ της Συρίας, σκοτώνοντας πλήθος τρομοκρατών».

Αργότερα χθες ο εκπρόσωπος της Centcom παραδέχθηκε ότι η ακριβής τοποθεσία του πλήγματος δεν είναι σαφής, αλλά ότι επρόκειτο για την ίδια επιδρομή που έπληξε το τέμενος στο χωριό Αλ Τζίνεχ.

«Θα ερευνήσουμε τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους αυτό το πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο αμάχων», δήλωσε στη συνέχεια ο συνταγματάρχης Τόμσον απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.