X

Αεροπορική επιδρομή με τοξικό αέριο στην Συρία (βίντεο)

Δεκάδες οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή. Βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο που δέχθηκε τα θύματα της «τοξικής επίθεσης». Προσοχή σκληρές εικόνες.

Ant1news

Τους 58 έχουν φθάσει οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή με χρήση «τοξικού αερίου» στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλεμπ της βορειο-δυτικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου. 

Ορισμένοι ακτιβιστές αναφέρουν ότι το αέριο είναι χλώριο, το οποίο δεν κατατάσσεται στα χημικά όπλα. 

Άλλοι ακτιβιστές και ο Βρετανός γιατρός Shajul Islam,, δήλωσαν ότι τα συμπτώματα ήταν χαρακτηριστικά του φυσικού αερίου Σαρίν. Μάλιστα, ο Βρετανός γιατρός έδωσε στην δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο στα social media.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου βομβαρδίσθηκε και το νοσοκομείο που δέχθηκε τα θύματα της «τοξικής επίθεσης». Ο δημοσιογράφος που βρίσκεται επί τόπου μετέδωσε ότι ο βομβαρδισμός είχε ως στόχο τμήμα του νοσοκομείου και ότι είδε γιατρούς να τρέχουν για να γλιτώσουν μέσα από τα συντρίμμια. Προς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύματα.