X

Μακελειό του ISIS σε παγωτατζίδικο στη Βαγδάτη (βίντεο)

Λουτρό αίματος σε κατάστημα παγωτών, με δεκάδες θύματα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Ant1news

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 24 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε κατάστημα παγωτών στο κέντρο της Βαγδάτης. Η έκρηξη, η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και την ευθύνη της ανέλαβε ο ISIS.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιράκ, η έκρηξη έγινε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο κοντά στο παγωτατζίδικο.

Η ώρα της έκρηξης έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ήταν λίγο μετά τις 12, ώρα που οι μουσουλμάνοι τρώνε, μετά την ολοήμερη νηστεία τους λόγω του Ραμαζανιού.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται η στιγμή της έκρηξης και στη συνέχεια η φωτιά που έκανε τη νύχτα μέρα.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού, με ανθρώπους να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, καλυμμένοι με αίματα. Παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες, ενώ φαίνονται να αποχωρούν από το σημείο περνώντας ανάμεσα σε πτώματα.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, τονίζοντας ότι στόχος ήταν το μαγαζί όπου συγκεντρώνονται Σιίτες, ενώ στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η έκρηξη κατοικούν κυρίως Σιίτες, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χριστιανική γειτονιά της Βαγδάτης.