X

Καμπούλ: Λουτρό αίματος και πλήρες χάος μετά την έκρηξη (βίντεο)

Ισοπεδώθηκε η περιοχή της έκρηξης. Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Αρνούνται ανάμιξη οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν.Η στιγμή της έκρηξης σε βίντεο.

Ant1news

Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί και πάνω από 350 οι τραυματίες από την έκρηξη με παγιδευμένο όχημα που σημειώθηκε γύρω στις 8:30, τοπική ώρα, στην Καμπούλ.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή όπου βρίσκονται όλες οι πρεσβείες και το Προεδρικό Παλάτι, ενώ γίνεται λόγος για επίθεση αυτοκτονίας. Ο ακριβής στόχος της επίθεσης δεν έχει γίνει γνωστός, όμως το όχημα που εξερράγη βρισκόταν πολύ κοντά στην γερμανική πρεσβεία και σε ελάχιστα μεγαλύτερη απόσταση από την ινδική και την αμερικανική πρεσβεία.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ώρες μετά την έκρηξη ακόμα μεταφέρονται τραυματίες στα νοσοκομεία, τα οποία ασφυκτιούν από κόσμο. Το υπουργείο Υγείας της χώρας απηύθυνε έκκληση για δωρεά αίματος.

Η στιγμή της έκρηξης

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν σχολιάζοντας την επίθεση που έγινε λίγες μέρες μετά την έναρξη του Ραμαζανιού, σημείωσε ότι, «οι τρομοκράτες, ακόμα και τον άγιο μήνα του Ραμαζανιού, το μήνα της θεότητας, της ευλογίας και της προσευχής, δεν σταματούν να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους».

 

Τα περισσότερα από τα θύματα της έκρηξης είναι πολίτες, ενώ μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν υπάλληλοι της γερμανικής Πρεσβείας, όπως αναφέρθηκε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και δύο υπάλληλοι της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, οι οποίοι έχουν κοπεί από τα τζάμια που έσπασαν από την έκρηξη. Νεκρός είναι Αφγανός οδηγός που εργαζόταν για λογαριασμό του BBC, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται πέντε δημοσιογράφοι του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

 

Τα κτήρια των Πρεσβειών υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι ανήρτησαν φωτογραφίες στο twitter, στις οποίες φαίνονται οι ζημιές που υπέστησαν τα γραφεία ή τα σπίτια τους ,σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της έκρηξης, λόγω του ωστικού κύματος.

 

 

Περισσότερα από 50 αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ το σημείο της έκρηξης ισοπεδώθηκε.

 

Την ευθύνη της επίθεσης δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση, προς το παρόν, ενώ οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με το μακελειό. Χθες, σε διπλή επίθεση του ISIS στη Βαγδάτη έχασαν τις ζωές τους δεκάδες άνθρωποι.