X

Πανικός στο Κατάρ: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ (φωτο)

Τρομοκρατημένοι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ, μετά τον αποκλεισμό που τους επέβαλε ο βασικός εισαγωγέας τους, η Σαουδική Αραβία.

Ant1news

Σε κατάσταση πανικού τρέχουν στα σούπερ μάρκετ οι κάτοικοι της Ντόχα, τρομοκρατημένοι από τον αποκλεισμό που επέβαλε η Σαουδική Αραβία στα προϊόντα διατροφής, στα πλαίσια της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ, που αποφάσισε το Ριάντ και ακόμα πέντε χώρες.

Μόλις λίγες ώρες μετά τη ρήξη των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, οι πολίτες γέμισαν τα σούπερ μάρκετ, αδειάζοντας τα ράφια από βασικά είδη όπως κοτόπουλο και γάλα, αλλά και από ήδη διαρκείας όπως ρύζι.

Οι ουρές στα ταμεία αποτυπώνουν τον πανικό του κόσμου, καθώς το Κατάρ εξαρτάται από τις εισαγωγές για να προμηθεύεται διατροφικά προϊόντα, που προέρχονται κυρίως από χώρες του Κόλπου.

Το εμιράτο του Κατάρ έχει πληθυσμό κάτω των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, ξένοι στην πλειονότητά τους, με ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στα 138.480 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2015.

 

Οι χώρες οι οποίες διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ, διέκοψαν και την αεροπορική σύνδεσή τους μαζί του και η κυβέρνηση της χώρας, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες διαβεβαίωσε ότι οι θαλάσσιες και αεροπορικές οδοί για τις εισαγωγές θα παραμείνουν ανοικτές.

 

Ακόμα ένας τομέας που πρόκειται να πληγεί προς το παρόν αλλά και το άμεσο μέλλον είναι ο τουρισμός, κινητήριος βιομηχανία για την Ντόχα, καθώς οι Σαουδάραβες προτιμούσαν το Κατάρ ως προορισμό για τις διακοπές τους μετά το μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος ξεκίνησε πριν από δέκα μέρες.