X

Βίντεο: μέσα στο βομβαρδισμένο Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης

Ό,τι έχει απομείνει από το βομβαρδισμένο τέμενος της Μοσούλης, που έστεκε για περίπου 900 χρόνια.

Ant1news

Βίντεο με το ισοπεδωμένο Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης και τα υπολείμματα του μιναρέ του, έδωσε στη δημοσιότητα o ISIS, μία μέρα μετά το βομβαρδισμό του και τη διαμάχη που έχει προκύψει για το ποιος έχει την ευθύνη.

Πρόκειται για το τέμενος μέσα από το οποίο ο ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους είχε πριν από τρία περίπου χρόνια ανακοινώσει την ίδρυση του χαλιφάτου. Ήταν η μοναδική δημόσια εμφάνιση του Αμπού Μπακ αλ Μπαγκδάτι.

Οι τζιχαντιστές κατηγορούν, μέσω του πρακτορείου Amaq τις ΗΠΑ για το βομβαρδισμό του ιστορικού τζαμιού, το οποίο έστεκε για σχεδόν 900 χρόνια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την ώρα που η κυβέρνηση του Ιράκ και οι ΗΠΑ επιρρίπτουν τις ευθύνες στον ISIS.

Βίντεο στο οποίο φαίνεται η στιγμή που καταρρέει το σημαντικό αυτό κομμάτι της ιστορίας του Ιράκ, κυκλοφόρησε στα social media λίγο μετά το βομβαρδισμό.

Η έκρηξη έλαβε χώρα τη στιγμή που το Ιράκ και οι σύμμαχοί του εξαπέλυαν νέα επίθεση για την ανακατάληψη του τελευταίου κομματιού της Μοσούλης το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο του ISIS, την παλιά πόλη.

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυμάτιζε στον μιναρέ του Μεγάλου Τζαμιού από τον Ιούνιο του 2014.