X

Ανησυχία για την εξάπλωση της χολέρας στην Υεμένη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αρμόδιοι Οργανισμοί, για την επιδημία χολέρας που μαστίζει τη χώρα που πλήττεται από τον πόλεμο.

Ant1news

Ότι η επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην Υεμένη μπορεί να ξεπεράσει τα 600.000 μέσα στο 2017, προειδοποίησε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, από την ασθένεια, ενώ η ανακοίνωση της ΔΕΕΣ αναφέρει ότι ένας στους 45 κατοίκους της χώρας μπορεί να έχει προσβληθεί από χολέρα μέχρι το Δεκέμβριο, κάτι που θα ήταν «η άμεση συνέπεια μιας σύγκρουσης που κατέστρεψε τις πολιτικές υποδομές και γονάτισε το σύστημα υγείας».

Η χολέρα επανεμφανίστηκε στην Υεμένη, που πλήττεται από τον πόλεμο, τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από μια πρώτη επιδημία πέρυσι κι ενώ οι ατέλειωτες συγκρούσεις εμποδίζουν τις παραδόσεις φαρμάκων και την άφιξη διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μετά την επέμβαση, τον Μάρτιο του 2015, του αραβικού συνασπισμού, οι συγκρούσεις προκάλεσαν περισσότερους από 8.000 θανάτους, κυρίως αμάχων, ενώ περισσότεροι από 44.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω με την εμφάνιση της επιδημίας χολέρας στη χώρα, όπου, από τα τέλη Απριλίου, 370.000 ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί και 1.828 άνθρωποι έχουν πεθάνει.