X

Βίντεο – ντοκουμέντο: Drone της RAF εξολοθρεύει σκοπευτή του ISIS

Με αυτόν τον τρόπο η βρετανική αεροπορία ματαίωσε δημόσια εκτέλεση που ετοίμαζε το Ισλαμικό Κράτος.

Ant1news



Drone της βρετανικής αεροπορίας RAF, το οποίο χειρίζονται αξιωματικοί από το Λίνκολνσάιρ της Αγγλίας, φαίνεται να εκτελεί έναν ελεύθερο σκοπευτή των τζιχαντιστών στην Συρία, ματαιώνοντας με αυτό τον τρόπο μια δημόσια εκτέλεση του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. 

Σε μια πολύ σπάνια κίνηση, η RAF έδωσε το βίντεο – ντοκουμέντο στην δημοσιότητα, τονίζοντας πως με την ενέργειά της αυτή απέτρεψε μια δημόσια εκτέλεση που θα γινόταν από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι παράλληλα με την απειλή όπλων, υποχρέωναν πολίτες να την παρακολουθήσουν.

Το drone εξολόθρευσε τον σκοπευτή εξαπολύοντας έναν πύραυλο τύπου Hellfire. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπευτής του ISIS έπρεπε να πυροβολήσει όποιον από το κοινό επιχειρούσε να φύγει και να μην παρακολουθήσει την εκτέλεση.

Αρχικά στο ασπρόμαυρο βίντεο φαίνονται τζιχαντιστές με τα όπλα παρατεταμένα να συγκεντρώνουν πλήθος στο σημείο της εκτέλεσης. Την ίδια ώρα το στόχαστρο του drone επιχειρεί να φέρει στην σωστή θέση τον σκοπευτή, ενώ τρομαγμένοι πολίτες κοιτούν προς το σημείο, όπου ο δήμιος των τζιχαντιστών ετοιμάζεται να σκοτώσει κάποιον «παραβάτη της σαρία».

 

Τελικά ο βρετανικός πύραυλος εκτοξεύεται και «σκάει» σκοτώνοντας τον σκοπευτή και το πλήθος τρέχει για να σωθεί…

Η βρετανική επιχείρηση έλαβε χώρα στην πόλη Αμπού Καμάλ, στην Συρία.