X

Τουρκική επέμβαση στη Συρία (βίντεο)

Δυνάμεις που στηρίζουν τον Άσαντ και η Τουρκία που στηρίζει τους αντάρτες πραγματοποιούν εκτεταμένη επιχείρηση στην Ιντλίμπ, όπου υπάρχουν εκατομμύρια άμαχοι.

Ant1news

Τουρκικά τανκς και οχήματα του στρατού πραγματοποίησαν επέμβαση στα συριακά εδάφη που συνορεύουν με την Τουρκία, καθώς και στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σε χθεσινή του δήλωση ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες της Συρίας πραγματοποιούν στρατιωτική επιχείρηση υποστηριζόμενοι από τουρκικές δυνάμεις, στην βορειοδυτική Συρία, περιοχή η οποία ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Ο επικεφαλής του τουρκικού Στρατού, καθώς και μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας μετέβησαν στο αεροδρόμιο της περιοχής Χατάι (Hatay), κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται λίγο αφού οι ιρανικές και ρωσικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και η Τουρκία, που υποστηρίζει τους αντάρτες, συμφώνησαν να μειώσουν τις μάχες μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η Άγκυρα, η Μόσχα και η Τεχεράνη ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα να ορίσουν και να επιβλέπουν μία ζώνη αποκλιμάκωσης στην περιοχή Ιντλίμπ, όπου ο Ερντογάν αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε χθες ότι η Τουρκία στοχεύει στο να εμποδίσει τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ.

Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν έντονες τις τελευταίες μέρες στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πληθυσμός της πόλης Ιντλίμπ έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια κόσμου, καθώς χιλιάδες άμαχοι και μαχητές εγκατέλειψαν άλλες περιοχές της Συρίας που ο Στρατός της Συρίας με τη συμβολή των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων και των ιρανικών στρατευμάτων απελευθερώθηκαν.