X

Νέες εικόνες φρίκης από τη Συρία: Στην Ιντλίμπ το επίκεντρο των μαχών (βίντεο)

Τούρκοι που υποστηρίζουν τους αντάρτες και Ρώσοι με τους Ιρανούς στο πλευρό του Άσαντ, επιχειρούν στην Ιντλίμπ, που έχει γίνει καταφύγιο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ant1news

Οι Τούρκοι στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα της Συρίας και επιχειρούν στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι αναγνωριστικές δραστηριότητες, με σκοπό την εγκατάσταση παρατηρητηρίων, στο πλαίσιο της επιχείρησης που θα διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν μέρος της Δύναμης Ελέγχου Αποκλιμάκωσης της Έντασης -που απαρτίζεται από στρατιωτικές δυνάμεις των εγγυητριών δυνάμεων (σ.σ. Ρωσία, Ιράν, Τουρκία)- με σκοπό την επιτήρηση του καθεστώτος εκεχειρίας στη Συρία, ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η αποστολή τουρκικού στρατού στην περιοχή Ιντλίμπ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εγγυητριών χωρών στην Αστανά του Καζακστάν.

Αν και αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός προς το παρόν διεξάγει ‘αναγνωριστικές δραστηριότητες’ κι όχι πολεμικές επιχειρήσεις ακόμη, ωστόσο επιβεβαιώνεται η προέλαση τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων πέρα των συνόρων της χώρας, αλλά και το σενάριο που θέλει την Τουρκία να δημιουργεί τη δική της ζώνη ασφαλείας στα βόρεια της Συρίας, προκειμένου οι Κούρδοι της περιοχής να μην δημιουργήσουν τα δικά τους τετελεσμένα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε βίντεο από τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Ιντλίμπ, που δημοσιεύεται  από την ανθρωπιστική οργάνωση που είναι γνωστή ως «Λευκά Κράνη», φαίνονται εικόνες καταστροφής από τις αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με την οργάνωση, συριακά μαχητικά έπληξαν την αγορά Μαραάτ αλ Νούμαν της Ιντλίμπ την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Σύμφωνα με το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων, SMART, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την ίδια επιδρομή, η οποία προκάλεσε και μεγάλες ζημιές σε εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την επιδρομή σκοτώθηκαν τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, λόγω του μεγάλου αριθμού των τραυματιών.

Στην πόλη Ιντλίμπ υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι από γειτονικές πόλεις τον έλεγχο των οποίων επανάκτησε η κυβέρνηση Άσαντ, από τους αντάρτες.