X

Οικογένεια αιχμάλωτη στο Αφγανιστάν: σκότωσαν το παιδί μου και βίασαν τη γυναίκα μου (βίντεο)

Απίστευτη ιστορία εξαμελούς οικογένειας που κρατήθηκε αιχμάλωτη για πέντε χρόνια, επιστρέφοντας με ένα παιδί λιγότερο.

Ant1news

Μία Αμερικανίδα και ο Καναδός σύζυγός της αφέθηκαν ελεύθεροι στο Πακιστάν, σχεδόν πέντε χρόνια αφού απήχθησαν στο Αφγανιστάν. Το ζευγάρι επέστρεψε στον Καναδά την Παρασκευή, όπου ο άνδρας είπε ότι ένα από τα παιδιά τους δολοφονήθηκε και η γυναίκα του βιάστηκε.

Οι δυο τους μαζί με τα παιδιά τους έπεσαν θύματα απαγωγής, όταν το 2012 έκαναν διακοπές σε περιοχή του Αφγανιστάν, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σχετιζόμενων με τους Ταλιμπάν Χακάνι. Επέστρεψαν στον Καναδά μαζί με τα τρία από τα παιδιά τους.

«Προφανώς έχει προτεραιότητα για την οικογένειά μας να φτιάξουμε μία ασφαλή δομή για τρία από τα παιδιά μας που επιβίωσαν, η οποία να μπορεί να αποκαλείται σπίτι», δήλωσε ο πατέρας από το αεροδρόμιο του Τορόντο, όπου έφτασε με γένια και μαύρη μπλούζα.

Η οικογένεια διασώθηκε από το στρατό του Πακιστάν, στα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ κατηγορούν, επί μακρόν, το Πακιστάν για το ότι δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει το δίκτυο των Χακάνι.

 

«Η ηλιθιότητα και το κακό των Χακάνι στην απαγωγή προσκυνητών εξέλειψε μόνο από τη βλακεία και την κακία τους να δολοφονήσουν τη μικρή μου κόρη», διάβασε την ανακοίνωσή του ο άνδρας, με ήρεμο τόνο.

«Και η βλακεία και η κακία ακολούθησε όταν βίασαν τη γυναίκα μου, όχι ως μία μεμονωμένη πράξη, από έναν φρουρό, αλλά με τη βοήθεια του επικεφαλής του φρουρού και υπό την επίβλεψη του στρατηγού», συμπλήρωσε.

Δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινήσεις αναφορικά με το τι σημαίνει «προσκυνητές», για το φόνο ή για το βιασμό, ενώ η σύζυγός του δεν βρισκόταν στη συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους Ταλιμπάν με το επίσημο όνομά τους, «Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν» και σημείωσε ότι είχαν κάνει έρευνα τον περασμένο χρόνο, συμπεραίνοντας ότι τα εγκλήματα κατά της οικογένειάς του είχαν διαπραχθεί από το δίκτυο Χακάνι.

 

Ζήτησε από τους Ταλιμπάν να αποδώσουν στην οικογένειά του τη δικαιοσύνη που τους χρωστούν. «Θεού θέλοντος αυτή η λιτανεία της βλακείας θα είναι ο επιτάφιος του δικτύου Χακάνι», είπε ο εξαντλημένος πατέρας.

Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χωρίς να απαντηθούν ερωτήσεις.

Η οικογένεια ταξίδεψε από το Πακιστάν στο Λονδίνο και μετά στο Τορόντο.