X

Λίβανος: Ανέβαλε την παραίτηση του ο Πρωθυπουργός Αλ Χαρίρι

Λίγες ώρες μετά την άφιξή του, ο Σαάντ Αλ Χαλίρι, έκανε ανακοινώσεις σχετικά με την παραίτησή του.

Ant1news

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε την παραίτησή του από την Πρωθυπουργία του Λιβάνου ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου της χώρας Μισέλ Αούν που ζήτησε να δοθεί περιθώριο στον διάλογο.

«Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Αούν και εκείνος μου ζήτησε να περιμένω για να υπάρξει περαιτέρω διάλογος για τους λόγους (για τους οποίους υποβλήθηκε) και για το πολιτικό υπόβαθρο και ανταποκρίθηκα», δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Σάαντ αλ-Χαρίρι.

Λίγο αργότερα, ο Σάαντ αλ Χαρίρι δήλωσε σε υποστηρικτές του ότι θα παραμείνει μαζί τους. "Θα μείνω μαζί σας και θα συνεχίσω μαζί σας (...) για να γίνουμε μια γραμμή υπεράσπισης του Λιβάνου, της σταθερότητας του Λιβάνου και του αραβικού χαρακτήρα του Λιβάνου" είπε, απευθυνόμενος στους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία του, στην κεντρική Βηρυτό.

Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου παραιτήθηκε αιφνιδίως στις 4 Νοεμβρίου και κατέφυγε στη Σαουδική Αραβία. Πριν από την επιστροφή του στη Βηρυτό, έκανε μία στάση στη Λάρνακα, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και είχαν ολιγόωρη συνομιλία.