X

Σοκ στην Υεμένη με τις εικόνες του νεκρού πρώην προέδρου Σάλεχ (βίντεο+φωτό)

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μετά τις αναφορές ότι οι Χούθι είχαν ανατινάξει το σπίτι του στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά. Προσοχή, σκληρές εικόνες!

Ant1news

Σάλος έχει προκληθεί στην Υεμένη όχι μόνο από την είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, αλλά και από τις φωτογραφίες του που τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρο του κόσμου.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε ο ραδιοσταθμός των ανταρτών Χούτι της Υεμένης χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται η πληροφορία από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, εκπρόσωπος του κόμματος του Σάλεχ διέψευσε την είδηση για τον θάνατο του ηγέτη του και σημείωσε ότι εξακολουθεί να ηγείται των δυνάμεών του στις συγκρούσεις με τους Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά.

Ωστόσο δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται και δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι πέθανε. Είχε δε προηγηθεί πληροφορία, σύμφωνα με την οποία οι Χούθι είχαν ανατινάξει το σπίτι του στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κυκλοφορήσει βίντεο που δείχνει τη σορό ενός άνδρα που μοιάζει στον Σάλεχ, τη στιγμή που την τυλίγουν με σάβανα.

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης δήλωσε το Σάββατο ανοιχτός σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία αν εκείνη άρει τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη Υεμένη, κάτι που οι σιίτες αντάρτες εξέλαβαν ως προδοσία...