X

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πούτιν στην Συρία

Σε αεροπορική βάση συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συρίας. Το μήνυμα του προς τους τρομοκράτες και η ανακοίνωση για τα ρωσικά στρατεύματα.

Ant1news

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκαν στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη συριακή επαρχία της Λαττάκειας ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο αρχηγός των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία Σεργκέι Σουροβίκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Άσαντ ο Πούτιν ανακοίνωσε την απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία. 

«Καταφέραμε μέσα σε δυο χρόνια να εξουδετερώσουμε ένα από τα πιο ικανά τμήματα της διεθνούς τρομοκρατίας», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αν οι τρομοκράτες σηκώσουν το κεφάλι τους στην Συρία , η Ρωσία θα τους χτυπήσει με ισχυρές επιδρομές».

 

Ο Πούτιν που στην συνέχεια αναχώρησε για το Κάιρο, δήλωσε πως η Ρωσία θα διατηρήσει «σε μόνιμη βάση» την αεροπορική βάση της στο Χμέιμιμ της συριακής επαρχίας Λαττάκεια, καθώς και τη ναυτική βάση της στην Ταρτούς, παρά την απόφαση που ανακοίνωσε για την έναρξη της αποχώρησης μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία. 

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Πούτιν είπε επίσης στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ πως θέλει να εργασθεί με το Ιράν και την Τουρκία για να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στην ειρηνευτική διαδικασία. 

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στον Άσαντ πως ελπίζει ότι θα καταστεί δυνατό να αρχίσει η δουλειά του Συριακού Συνεδρίου για τον Εθνικό Διάλογο και ότι θα συζητήσει το θέμα στις συναντήσεις που πρόκειται να έχει με τους προέδρους της Αιγύπτου και της Τουρκίας.