X

Ισραηλινός δημοσιογράφος ζητά τον βιασμό 16χρονης Παλαιστίνιας κρατούμενης

Η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι έχει γίνει το σύμβολο του αγώνα για τον παλαιστινιακό λαό...

Ant1news

Είναι μόλις 16 ετών κι όμως εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει το σύμβολο του αγώνα για τον παλαιστινιακό λαό.

Κι αυτό γιατί Αχέντ Ταμίμι μαζί με την 20χρονη ξαδέρφη της αντιστάθηκαν στη βία του ισραηλινού στρατού και επιτέθηκαν σε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες.

Η δράση της  ενάντια στο καθεστώς των Ισραηλινών ξεκινά από πολύ παλιά όταν όντας ακόμα παιδί δάγκωσε το χέρι ενός Ισραηλινού στρατιώτη επιχειρώντας να  αποτρέψει τη σύλληψη ενός μικρού αγοριού.

 

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της, χτύπησαν τη μητέρα της, ενώ πυροβόλησαν το 15χρονο ξάδερφό της στο κεφάλι. Στη συνέχεια συνέλαβαν τη 16χρονη επειδή χειρονόμησε εναντίον τους .

«στην περίπτωση αυτών των κοριτσιών θα πρέπει να καθοριστεί μια άλλη τιμωρία κατά τη διάρκεια της νύχτας μακριά από κάμερες και μάρτυρες» έγραψε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Ben Caspit στην  “αντιδεξιά” εφημερίδα Maariv , προτρέποντας, ουσιαστικά στον βιασμό της έφηβης..

Μετα το σάλο που προκάλεσε το άρθρο ο δημοσιογράφος δημοσίευσε κείμενο-απολογία , σημειώνοντας πως παρερμηνεύθηκαν όσα έγραψε.

Η 16χρονη έχει, ήδη, γίνει διεθνές σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, την Τρίτη, ότι «όποιος αγριεύει την μέρα, θα συλληφθεί τη νύχτα», προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι ασχολούνται όχι μόνο με το κορίτσι αλλά και με τους γονείς του και τους γύρω τους δεν θα ξεφύγουν από αυτό που τους αξίζει».