X

Νεκρό παιδί στην αγκαλιά των υποσιτισμένων γονιών του (βίντεο)

Θλίψη και οργή προκαλεί η εικόνα της οικογένειας με τα δύο υποσιτισμένα μωρά, το ένα εκ των δύο νεκρό, από βομβαρδισμό στην αγκαλιά της.

Ant1news

Σοκ έχει προκαλέσει η εικόνα του νεκρού βρέφους στην αγκαλιά της μητέρας του, που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το μόλις δύο ετών μωρό φαίνεται στην αγκαλιά της μητέρας του, νεκρό, με το αίμα εμφανές ακόμα στο πρόσωπό του. Δίπλα της ο πατέρας και σύζυγός της κρατά αγκαλιά το άλλο τους μωρό, το οποίο είναι μόλις δύο μηνών και τραυματισμένο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε έξω από το ιατρικό κέντρο της ανατολικής Γούτα, του προαστίου της Δαμασκού που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών και αποκλεισμένο από ανθρωπιστική βοήθεια εδώ και χρόνια.

Η περιοχή δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις δυνάμεις του Άσαντ και της Ρωσίας. Σε μία από αυτές έχασε και το μωρό της φωτογραφίας τη ζωή του.

Η οικογένεια με τα δύο μωρά είχε φύγει τη Δευτέρα από το σπίτι της, σε ένα χωριό έξω από τη Δαμασκό, για βρει αγορά ώστε να πάρει φαγητό για τα υποσιτισμένα παιδιά της, όταν μία βόμβα έπεσε κοντά τους, σκοτώνοντας ακαριαία το 2χρονο αγόρι.

Είναι το δεύτερο παιδί που χάνει η ίδια οικογένεια, κατά τη διάρκεια του εξαετούς πολέμου, καθώς πριν από έναν χρόνο είχαν χάσει ακόμα ένα αγόρι, επίσης από βομβαρδισμό.

Η ανατολική Γούτα είναι το τελευταίο μέρος στο οποίο οι αντάρτες που μάχονται κατά του Άσαντ έχουν ισχυρή παρουσία και βρίσκεται αποκλεισμένη πολλά χρόνια, με τα παιδιά να είναι υποσιτισμένα στην πλειονότητά τους.

Η μητέρα του αγοριού, μετά το θάνατό του, προσπάθησε να κρατήσει στη ζωή τη δύο μηνών κόρη της, βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα του, καθώς λόγω του ότι και η ίδια είναι υποσιτισμένη δεν μπορεί να θηλάσει.