X

Πέθανε το ένα από τα σιαμαία που διαχωρίστηκαν στη Σαουδική Αραβία

Τα σιαμαία κοριτσάκια γεννήθηκαν στη Γάζα στα τέλη Οκτωβρίου και υποβλήθηκαν σε επέμβαση διαχωρισμού την περασμένη Δευτέρα…

Ant1news

Χειρουργοί σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας διαχώρισαν τα σιαμαία κοριτσάκια της Γάζας Haneen και Farah μετά από 13ωρη επέμβαση την περασμένη Δευτέρα  στο Νοσοκομείο Παίδων Specialist King Abdullah στο Ριάντ. 

Αλλά η Farah δεν μπόρεσε να επιβιώσει καθώς ήταν πλήρως εξαρτημένη από την αδελφή της τόσο για το οξυγόνο όσο και τη διατροφή της. Γεννήθηκε χωρίς πνεύμονες, μια πρωτόγονη καρδιά και μικρό εγκέφαλο, όπως δήλωσε στο Reuters.ο παιδοχειρουργός Mohammed Al-Namshan. 

Αντιθέτως, η Haneen κατόρθωσε να αναπνεύσει χωρίς βοήθεια, την Τρίτη, και η κατάστασή της βελτιώθηκε, συμπλήρωσε ο Al-Namshan. 

Τα σιαμαία, που γεννήθηκαν στη Beit Lahia της Γάζας στα τέλη Οκτωβρίου, μεταφέρθηκαν στο Ριάντ από τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ένα ειδικό ιατρικό αεροσκάφος από τη Σαουδική Αραβία μετέφερε τα σιαμαία και τον πατέρα τους από την Ιορδανία στο Ριάντ τον Δεκέμβριο. 

Η μητέρα τους δεν κατόρθωσε να φτάσει στη Σαουδική Αραβία καθώς οι συνοριοφύλακες της απαγόρευσαν να περάσει από τη διέλευση Ισραήλ-Γάζας.