X

Παιδιά μεταξύ των θυμάτων στη Συρία (βίντεο)

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται καθημερινά από το προάστιο της Δαμασκού που βάλλεται από παντού.

Ant1news

Νέα βίντεο από την ανατολική Γούτα της Συρίας, που βάλλεται από τις δυνάμεις του Άσαντ και του Πούτιν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όπως και στα προηγούμενα, έτσι και σε αυτά, φαίνονται οι πρώτες στιγμές και οι αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης, ακόμα και παιδιών, μετά από τους βομβαρδισμούς του προαστίου της Δαμασκού, στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 15 τραυματίστηκαν, κατά τη συγκεκριμένη επιδρομή.

Στο βίντεο φαίνεται η περιοχή που έχει «πνιγεί» από τους καπνούς στιγμές μετά την έκρηξη της βόμβας που έπεσε από αέρος. Σε άλλο σημείο φαίνονται τραυματισμένοι επιζήσαντες, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι δυνάμεις του Άσαντ και οι σύμμαχοί του έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 85 άμαχους από τις 31 Δεκεμβρίου, στις επιθέσεις που σημειώνονται καθημερινά.

Οι δυνάμεις του Άσαντ, με την υποστήριξη των Ρώσων έχουν κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην ανταρτοκρατούμενη ανατολική Γούτα, με τη Ρωσία να απορρίπτει τις κατηγορίες ότι τα αεροσκάφη της στοχεύουν άμαχους.

Ένοπλες ομάδες ανταρτών, εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες σε κατοικημένες περιοχές της Δαμασκού, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους.