X

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί και 90 οι τραυματίες από δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Ant1news

Διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι διαπράχθηκε το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ιράκ, η δεύτερη του είδους μέσα σε τρεις ημέρες, και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 90 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Γάνι αλ Σαάντι, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Υγείας στην ανατολική Βαγδάτη, η διπλή επίθεση των βομβιστών-καμικάζι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους ενώ άλλοι 90 είναι τραυματίες.

Οι «δύο (βομβιστές-) καμικάζι ανατινάχθηκαν στην πλατεία Αλ Ταγιαράν, στο κέντρο της Βαγδάτης», είχε τονίσει λίγο νωρίτερα ο στρατηγός Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος της κοινής επιχειρησιακής διοίκησης, ενός οργάνου που συντονίζει τη δράση του στρατού και της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για 16 νεκρούς.

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε το «τέλος του πολέμου» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος", η οποία εκδιώχθηκε από την περιοχή της Βαγδάτης αλλά και το σύνολο των αστικών και κατοικημένων περιοχών που κατείχε στην ιρακινή επικράτεια. Πυρήνες τζιχαντιστών παραμένουν πάντως ενεργοί, ιδίως στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας.