X

Συντριβή αεροπλάνου με δεκάδες επιβάτες

Θρίλερ για την τύχη των επιβαινόντων. Σε ορεινή περιοχή κατέπεσε το αεροσκάφος με τους 66 επιβαίνοντες. Απο θαύμα σώθηκε ο Άκης Τσελέντης.

Ant1news

Θρίλερ με την τύχη των επιβατών του αεροσκάφους που φέρεται να έχει συτνριβεί σε ορεινή περιοχή του Ιραν. Η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε απο τον πύργο ελέγχου περίπου 20 λεπτά μετά απο την απογειώση του.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι είναι νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες στο επιβατηγό αεροπλάνο. "Επειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους", δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση.

Ωστόσο, σε νεότερη δήλωση του, ο ίδιος αξιωματούχος, ανακαλώντας την προηγούμενη ανακοίνωση του, εκ μέρους της εταιρείας, επισημαίνει ότι "δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβαινόντων", σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

Αίσθηση προκαλούν και οι αναφορές ενημερωτικών ιστοσελίδων της Πάτρας ό,τι απο θαύμα γλίτωσε ο Άκης Τσελέντης, ο οποίος επρόκειτο να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που εκτέλεσε το μοιραίο δρομολόγιο.

 

Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), φέρεται να "συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ" (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), δήλωσε στο πρακτορείο Fars ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν "50 με 60 επιβάτες" και ότι "όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και εκτάκτων καταστάσεων ήταν σε συναγερμό".

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς "λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα", δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

 

Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε "60 επιβάτες και περίπου έξι μέλη πληρώματος" όταν "εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί", και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

 Το έργο των συνεργείων διάσωσης που σπεύδουν στην ευρύτερη περιοχή θα δυσκολέψει η έντονη ομίχλη, όπως αναφέρουν ιρανικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν ότι ελικόπτερο που πέταξε πάνω απο την περιοχή της συντριβής εντόπισε το σημείο όπου έχει πέσει το αεροσκάφος, ωστόσο δεν μπορεί να προσγειωθεί κοντά σε αυτό.