X

Στην πλάτη κουβαλούν τις σορούς από το αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν

Τα πρώτα πτώματα των επιβαινόντων στο αεροσκάφος εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή, σε υψόμετρο 4.000 μέτρων.

Ant1news

Ιρανοί διασώστες μετέφεραν σήμερα στις πλάτες τους τα πρώτα επτά πτώματα που εντοπίστηκαν στον ορεινό όγκο όπου κατέπεσε την Κυριακή ένα αεροσκάφος, σύμφωνα με επίσημες πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έπειτα από περισσότερες από δύο ημέρες ερευνών στα βουνά Ζαγκρός στο νοτιοδυτικό Ιράν οι διασώστες εντόπισαν χθες Τρίτη σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων τα συντρίμμια του αεροσκάφους ATR 72 της αεροπορικής εταιρείας Aseman Airlines, το οποίο κατευθυνόταν από την Τεχεράνη στην Γιασούζ.

Δεν έχουν διευκρινιστεί ως τώρα τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στη διάρκεια χιονοθύελλας, ενώ όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στην κρατική τηλεόραση, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών και της περιορισμένης ορατότητας δεν ήταν δυνατή η αποστολή ελικοπτέρων στο σημείο της συντριβής κι έτσι οι σοροί χρειάστηκε να μεταφερθούν στα χέρια από τους διασώστες μέχρι ένα σημείο απο όπου περνά δρόμος για να παραληφθούν από αυτοκίνητα για να μεταφερθούν οδικώς στη Γιασούζ.

 

 

 

 

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 32 επιβατών, ενώ πολλά ακόμα παραμένουν θαμμένα κάτω από το χιόνι και τον πάγο, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δικινητήριο ATR-72 που συνετρίβη ήταν μεγαλύτερο από 24 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Ίδρυμα Εναέριας Ασφάλειας στον ιστότοπό του, το αεροπλάνο είχε επιστρέψει στην κυκλοφορία μόλις πριν τρεις μήνες και αφού είχε αποστρατευθεί πριν έξι χρόνια.