X

Νέα αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον τρείς νεκροί και 400 τραυματίες από τα ισραηλινά πυρά. Δακρυγόνο "καρφώθηκε" στο στόμα Παλαιστίνιου...

Ant1news

Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 400.

Όπως κάθε Παρασκευή, χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στο συνοριακό φράχτη βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και πετώντας πέτρες με τους στρατιώτες από την αντίπερα όχθη να απαντούν με πυρά και χρήση δακρυγόνων. 

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας με κάποιους από αυτούς να φορούν ριγέ ρούχα όπως οι Εβραίοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου και ένας 23χρονος ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος αφού ένα δακρυγόνο τον χτύπησε στο πρόσωπο.

 

Η επιτροπή που διοργάνωσε τις εβδομαδιαίες πορείες δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει, παρά τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων κατά τη διάρκεια των 11 προηγούμενων διαδηλώσεων. 

 

Στόχος των διοργανωτών να πουν στον κόσμο ότι οι Παλαιστίνιοι επιμένουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής. 

Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής θυμίζουν εκείνες του Μαΐου και «της Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες Παλαιστινίους.