X

Μουντιάλ 2018: δείγμα ζωής η θέασή του στην ανατολική Γούτα (βίντεο)

Μόλις μία τηλεόραση καταφέρνει να δώσει ελπίδα και σημάδια ζωής σε αυτούς που λίγους μήνες πριν ζούσαν σε συνθήκες που άφηναν άφωνη τη διεθνή κοινότητα.

Ant1news

Από μία μόνο τηλεόραση την οποία διαθέτει η πόλη Άιν Τάλμα (Ein Talma) της ανατολικής Γούτα, εκεί όπου μέχρι πριν από λίγους μήνες διεξάγονταν μάχες για τις οποίες υπήρξαν κατηγορίες ακόμα και για εγκλήματα πολέμου, οι κάτοικοι βλέπουν τους αγώνες του Μουντιάλ.

Η μοναδική τηλεόραση της περιοχής βρίσκεται σε μαγαζί με φαλάφελ και οι ανακουφισμένοι κάτοικοί της καταγράφηκαν σε βίντεο ενώ έβλεπαν τον αγώνα Βραζιλίας – Μεξικού, την περασμένη Δευτέρα.

Μετά από τόσα χρόνια πολέμου, οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν καταστραφεί, όμως αυτό το μαγαζί διαθέτει γεννήτρια, η οποία αντέχει την τηλεόραση.

«Δεν μπορώ να περιγράψω καθαρά τα συναισθήματά μου. Κάθομαι εδώ και βλέπω τηλεόραση, με ασφάλεια. Κανένας δε θα μου απαγορέψει να δω τηλεόραση ή να κάνω κάτι άλλο. Τώρα έχουμε απελευθερωθεί. Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα», δήλωσε ένας υπάλληλος του μαγαζιού.

Η θέαση των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση στους κατοίκους της κατεστραμμένης από τον πόλεμο πόλης, οι οποίοι ελπίζουν ότι η ζωή τους θα συνεχίσει να βελτιώνεται και έχουν βρει την απόλυτη ευτυχία στο γεγονός ότι μπορούν να δουν το Μουντιάλ. Μάλιστα, στοχεύουν στο να μπορέσουν να δουν το Μουντιάλ του 2022 κάτω από καλύτερες συνθήκες.

«Νιώθω ότι έχω πάει πίσω στο παρελθόν και το ρεύμα είναι εδώ..Ελπίζω ότι όλα θα γίνουν καλύτερα και καλύτερα. Μπορώ να δω μπάλα, όπως ακριβώς και πριν», δήλωσε από την πλευρά του ένας κάτοικος.