X

Συγκλονίζει η 8χρονη απο την Συρία που “πέταξε” τα κονσερβοκούτια που είχε για ...πόδια! (εικόνες)

Η ιστορία του κοριτσίου απο το Χαλέπι έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Ant1news

Παγκόσμια αίσθηση προκαλεί η ιστορία της 8χρονης, Μάγια Μερί , από την Συρία, η οποία γεννήθηκε χωρίς πόδια και μέχρι τώρα περπατούσε με αυτοσχέδια «πόδια», τα οποία είχε φτιάξει ο πατέρας της από …κονσερβοκούτια.

Οι γονείς της μικρής αναγκάστηκαν  να φύγουν από τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Μαζί με τη γυναίκα και τα έξι παιδιά του ο 34χρονός Μοχάμεντ Μερί, αναζήτησε καταφύγιο στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ.

«Αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, κυρίως το να μετακομίσουμε από εκεί που μέναμε σε σκηνές (…) Γενικά η κατάσταση ήταν δύσκολη», είπε ο Μερί οποίος αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες της μικρούλας τόνισε ότι «δεν μπορούσε να περπατήσει, οπότε έπρεπε να φτιάξουμε κάτι για να προστατεύσουμε τα πόδια της από το έδαφος».

Οι εικόνες με την μικρή και τα πόδια – «κονσερβοκούτια» έκαναν τον γύρο του κόσμου. Όταν τις είδε ο Μεχμέτ Ζεκί Κουλτσού, που ειδικεύεται στα προσθετικά μέλη, συγκινήθηκε τόσο που έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του και στην μικρούλα ότι θα την βοηθήσει να περπατήσει, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος, απορρίπτοντας μάλιστα προτάσεις για τη συγκέντρωση δωρεών για τις δαπάνες.

 

 

 

 

 

 

 

Οι γιατροί, που ήδη δοκιμάζουν προσθετικά μέλη, ευελπιστούν ότι η Μάγια θα μπορέσει να περπατήσει κανονικά με τα νέα της «πόδια» μέσα σε τρεις μήνες.

Τόνισαν ότι η αποφασιστικότητα του πατέρα της έκανε το έργο τους πιο εύκολο, καθώς το κορίτσι συνήθισε να περπατά έστω και με τα κονσερβοκούτια.

Από την ίδια γενετική ασθένεια πάσχει και ο πατέρας ο οποίος έπειτα από τις δυσκολίες που πέρασε, θα «επιβραβευθεί», κάνοντας και εκείνος επέμβαση για να μπορέσει να περπατήσει ξανά.