X

Ηχητικό ντοκουμέντο: Τρόμος στο πιλοτήριο F-15 εξαιτίας αποκόλλησης του κουβούκλιου

Ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ant1news

Ένα μαχητικό F-15 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, αφού αποκολλήθηκε το κουβούκλιο στο πιλοτήριό του, ενώ πετούσε σε ύψος 9.144 μέτρων, με αποτέλεσμα το πλήρωμά του να μείνει απροστάτευτο στους ισχυρούς ανέμους και το ψύχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στις 2 Ιανουαρίου, στη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης. Οι πιλότοι είδαν το πάνω μέρος της καμπίνας να εκσφενδονίζεται και η εξωτερική θερμοκρασία ήταν στους -45 βαθμούς Κελσίου.

«Είμαστε χωρίς κουβούκλιο και θα προσγειωθούμε κοντά στην αεροπορική βάση» του Νεβατίμ (νότια), ανέφερε μέσω του ασυρμάτου ο ένας εκ των δύο κυβερνητών, ενώ η φωνή του ακουγόταν με δυσκολία εξαιτίας του αέρα και του θορύβου του κινητήρα, σύμφωνα με ένα ηχητικό απόσπασμα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η αναγκαστική προσγείωση στέφθηκε με επιτυχία, ενώ η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ διέταξε την άμεση διακοπή των εκπαιδευτικών πτήσεων των F-15, αναμένοντας την ολοκλήρωση της έρευνας για το περιστατικό.