X

Συντριβή αεροσκάφους έξω από την Τεχεράνη (βίντεο)

Έπεσε, έσπασε στη μέση και τυλίχθηκε στις φλόγες το αεροπλάνο που συνετρίβη έξω από την πρωτεύουσα του Ιράν, πέφτοντας μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Ant1news

Λίγο προτού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Καράζ (Karaj) στα δυτικά της Τεχεράνης συνετρίβη ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, σκοτώνοντας τουλάχιστον τους 15 από τους 16 επιβαίνοντές του.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τα πτώματα επτά επιβαινόντων στο αεροσκάφος Boeing 707, ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι το αεροσκάφος ανήκε στο Στρατό του Ιράν.

«Ένα μεταγωγικό Boeing 707, το οποίο μετέφερε κρέας από το Μπισκέκ του Κιργιστάν, πραγματοποίησε σήμερα αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Φατχ...ο μηχανικός πτήσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε ο στρατός.

«Βγήκε από τον διάδρομο στη διάρκεια της προσγείωσης και τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από πρόσκρουση στον τοίχο στο τέρμα του διαδρόμου».

Η ανακοίνωση του στρατού πραγματοποιήθηκε αφού υπήρξε σύγχυση σχετικά με την ιδιοκτησία του αεροσκάφους. Νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας του Ιράν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το αεροπλάνο ανήκε στο Κιργιστάν, ενώ μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου Μανάς του Κιργιστάν υποστήριξε ότι το αεροσκάφος ανήκε στην ιρανική Payam Air.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ομάδες διάσωσης έχουν μεταβεί στην περιοχή μεταξύ των αεροδρομίων της Φατχ και της Παγιάμ. Μετέδωσε επίσης πλάνα από φλεγόμενα συντρίμμια του αεροσκάφους και από μια στήλη καπνού να υψώνεται από τον τόπο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, το αεροπλάνο έπεσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, όταν αντί να προσγειωθεί στο διάδρομο, χτύπησε στο φράχτη. Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί στο Καράζ, όμως ο πιλότος μπέρδεψε τα αεροδρόμιο και προσγειώθηκε σε αυτό του Φαθ (Fath), το οποίο δεν είναι κατάλληλο για εμπορικά αεροσκάφη. 

Συνεπώς, ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους, χτύπησε στο φράχτη που χωρίζει το αεροδρόμιο από την κατοικημένη περιοχή και κατέληξε μέσα σε αυτήν.

Στο Boeing 707, το οποίο ανήκε τις αερογραμμές του Κιργιστάν (Kyrgyz Airline) και έπιασε φωτιά αφού έπεσε και έσπασε σε κομμάτια.

 

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία διάσωσης.