X

O Βαβρίνκα κέρδισε τον Ναδάλ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Open

Ο 28χρονος Ελβετός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του. Ο Ναδάλ αγωνίστηκε με πρόβλημα στη μέση.

Ant1news

Αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, τότε ο Στάνισλας Βαβρίνκα δε θα μπορούσε να κερδίσει τον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του με καλύτερο τρόπο. Ο 28χρονος Ελβετός τενίστας κατέκτησε το Αυστραλιανό Open, επικρατώντας του Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ράφα Ναδάλ.

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε πως ο Ισπανός άσος ήταν πληγωμένος, αφού αντιμετώπισε έντονους πόνους στη μέση. Χωρίς αυτό να μειώνει τον θρίαμβο του Βαβρίνκα, ο οποίος επί χρόνια βρισκόταν στη σκιά του συμπατριώτη του, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Βαβρίνκα επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 6-2, 3-6, 6-3) απέναντι στον Ναδάλ, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) και τον Τόμας Μπέρντιχ (Νο7) στην πορεία του προς τον μεγάλο τελικό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής, όπου ο Ναδάλ απένειμε τα εύσημα στον αντίπαλό του και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να τελειώσει τον αγώνα με αυτόν τον τρόπο, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωθε στη μέση. Το κοινό τον χειροκρότησε θερμά και εκείνος δακρυσμένος τους έδωσε την υπόσχεση «Θα τα ξαναπούμε σε 12 μήνες».