X

Ανακουφισμένος ο Ίαν Θορπ, παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Ο «άνθρωπος-τορπίλη» αποφάσισε πως είναι «μάταιο να κρύβεται» και παραδέχθηκε δημοσίως πως είναι γκέι.

Ant1news

Ο Αυστραλός Ιαν Θορπ, ο θρύλος της παγκόσμιας κολύμβησης, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Ten.

Η αποκάλυψη έγινε έπειτα από πολυετείς φήμες, τις οποίες πάντοτε διέψευδε ο 31χρονος πρωταθλητής, ο οποίος εξηγεί στη συνέντευξή του ότι χρειάστηκε να παλέψει για καιρό με την κατάθλιψη, πριν αποφασίσει να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία του.

«Ο Θόρπι είναι και θα είναι πάντοτε ένας σούπερστάρ στα  μάτια μου», έγραψε στο Twitter η συμπατριώτισσά του ολυμπιονίκης της κολύμβησης Στέφανι Ράις, ενώ ο Μάθιου Μίτσαμ , ο αυστραλός αθλητής των καταδύσεων, ολυμπιονίκης στο Πεκίνο, ο οποίος έκανε την ίδια αποκάλυψη το 2008,  δήλωσε ότι «καταλαβαίνει απολύτως πόσο δύσκολο ήταν αυτό για τον Θορπ».

«Σε όσους έστειλαν ένα μήνυμα υποστήριξης, ειλικρινά σας ευχαριστώ», έγραψε σε μήνυμα προς τους φίλους του στο twitter o Ίαν Θορπ, μετά την προβολή της συνέντευξης.

Στο λογαριασμό της στο twitter, η Ολυμπιακή Ομάδα της Αυστραλίας σχολίασε: «Ο Ίαν Θορπ ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ολυμπιονίκες μας σε κάθε επίπεδο. Αυτή η ειλικρινής και έντιμη βραδιά με τον Πάρκι (τον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη) θα βοηθήσει πολλούς».