X

Ο Μάρεϊ «σταμάτησε» τον Κύργιο στη Μελβούρνη

Στα προημιτελικά σταμάτησε η εντυπωσιακή πορεία του ομογενή Νικ Κύργιου στο Australia Open, αφού υπέκυψε στην ανωτερότητα του Άντι Μάρεϊ.

Ant1news

Η σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος, κόντρα στον Ιταλό Αντρέας Σέπι και η πρόκριση του στα προημιτελικά είχε κάνει αίσθηση στον κόσμο του τένις, που περίμενε με αγωνία την αναμέτρηση του με το βρετανό, Άντι Μάρεϊ, για την πρόκριση στα ημιτελικά του Grand Slam που διεξάγεται στη Μελβούρνη.

Οι δυνάμεις του νεαρού ομογενή, δεν έφταναν όμως για να κοντράρει τον εκ των φαβορί του τουρνουά βρετανό, από τον οποίο ηττήθηκε καθαρά με 3-0 σετ, (6-3,7-6,6-3). Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα ο Μάρεϊ αναφέρθηκε με καλά λόγια στον αντίπαλο του και συμβούλεψε τους Αυστραλούς, «το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι να μην τον πιέζετε. ήταν ένα περίπλοκο ματς, δεν επρόκειτο ποτέ να τον υποτιμήσω. Ο Νικ είναι ένας από τους παίκτες που χτυπούν τη μπάλα».

Αντίπαλος του Μάρεϊ που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά την πρώτη προετοιμασία υπό τις οδηγίες της Αμελί Μορεσμό, θα είναι στον ημιτελικόο Τόμας Μπέρντιχ. Ο Τσέχος επικράτησε μετά από 18 σερί ήττες του Ράφα Ναδάλ και προηγείται με 6 νίκες σε δέκα αγώνες του Μάρεϊ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Βενεζουελάνος προπονητής του Μπέρντιχ, ο Ντάνι Βαλβερδού που βρισκόταν μέχρι πρότινος στο πλευρό του Μάρεϊ σε ρόλο συνεργάτη, αλλά ο νικητής δύο Grand Slam έλυσε τη συνεργασία τους.