X

Βασίλισσα των αιθέρων η Στεφανίδη (βίντεο)

Η Κατερίνα Στεφανίδη, πήρε το δύο ημερών πανελλήνιο ρεκόρ της Νικόλ Κυριακοπούλου και πραγματοποίησε τη καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη.

Ant1news

Η άμιλλα μεταξύ των κοριτσιών του επί κοντώ, οδηγεί το πήχη ολοένα και ψηλότερα και σε μια περίοδο όπου οι διακρίσεις του ελληνικού αθλητισμού είναι σπάνιες, μας γεμίζει με αισιοδοξία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Πράγα, από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου.

Πριν από δύο μέρες σε μίτινγκ στη Στοκχόλμη, η Νικόλ Κυριακοπούλου πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ περνώντας πάνω από τα 4,76μ. Το ρεκόρ κράτησε μόνο δύο μέρες καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη σε μίτινγκ κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Φλάγκσταφ των ΗΠΑ, πέρασε τα 4,77μ, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή στην Ευρώπη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,40μ. και με την πρώτη τα 4,57μ. και τα 4,67μ., ενώ έκανε το πανελλήνιο ρεκόρ με την τρίτη προσπάθεια. Στο τέλος δοκίμασε στα 4,84μ. για να πάρει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο από τη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Σε κάθε περίπτωση το ρεκόρ της ελληνίδας αθλήτριας είναι η ένατη καλύτερη επίδοση που έχει επιτευχθεί παγκοσμίως στην ιστορία του αθλήματος.