X

Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην Πυλαία. Σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν τον τελικό.

Ant1news



Μετά από έναν μαραθώνιο τελικό, που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 29-27 την ΑΕΚ στο «Παλατάκι» και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 17ο λεπτό (ενώ ήταν στο 7-8 υπέρ του «δικεφάλου του Βορρά») για περισσότερο από δύο ώρες μετά την μαζική είσοδο των οπαδών της «Ένωσης» στο γήπεδο και τις συμπλοκές που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση του PAOK Sports Arena, προκειμένου να συνεχιστεί ο τελικός.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από περίπου 2,5 ώρες, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να καταφέρνει να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Οι «κιτρινόμαυροι» πάλεψαν μέχρι το τέλος και κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ (10-12, 11-13, 16-20, 18-20, 22-25), όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το 23-28 σε ένα κρίσιμο σημείο, γεγονός που της επέτρεψε να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος.

Παρότι η «Ένωση» πλησίασε στο 26-28, λίγο πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ είχε το καθαρό μυαλό για να πάρει τη νίκη με 29-27 και να κατακτήσει το Κύπελλο. 

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια.