X

Στην κορυφή της Ευρώπης η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Με δραματική ανατροπή που ολοκληρώθηκε 33’’ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος τα κορίτσια από τον Πειραιά, σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ant1news

Το τέρμα της Φιλιώς Μανωλιουδάκη, έστειλε τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στη κορυφή της Ευρώπης και τα κορίτσια από το Πειραιά κατέκτησαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην υδατοσφαίριση.

Στο Final Four που διεξήχθη στο «Παπαστράτειο» επικράτησαν της Ισπανικής Σαμπαντέλ με 10-9 και είναι πλέον οι βασίλισσες της Ευρώπης. Το παιχνίδι ξεκίνησε αμφίρροπα και η τυπικά γηπεδούχος Σαμπαντέλ προηγήθηκε με 2-1, στο πρώτο οκτάλεπτο.

Το προβάδισμα των ισπανίδων παρέμεινε ίδιο και μετά την ολοκλήρωση του δευτέρου οκταλέπτου που έληξε ισόπαλο με 2-2. Οι Πειραιώτισσες ήταν εκρηκτικές στο τρίτο οκτάλεπτο το οποίο κέρδισαν με 5-3 και κάπου εκεί ξεκίνησε το θρίλερ.

Με δύο συνεχόμενα τέρματα οι Ισπανίδες πήραν κεφάλι στο σκορ με 9-8, για να ισοφαρίσει η Μανωλιουδάκη με σουτ από την περιφέρεια. Στην επόμενη επίθεση η Σαμπαντέλ είχε δοκάρι και 33΄΄ πριν το τέλος και πάλι η Μανωλιουδάκη ευστόχησε και η «κούπα» ήρθε στον Πειραιά.

Έτσι ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη που γεύεται το νέκταρ της κορυφής μετά τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη. Το πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία μπορεί κανείς να το αναλογιστεί αν συνυπολογίσει ότι η Σαμπαντέλ ήταν αήττητη επί τρία χρόνια!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-5, 2-2

Σαμπαντέλ: Εσπάρ 2, Τζούντιθ 3, Γκαρσία 1, Μοράλες 1, Παρέχα 2.

Ολυμπιακός: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1.

Συγχαρητήρια Κοντονή

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού έγραψε σήμερα μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Μετά την περυσινή κατάκτηση του Len Trophy έκαναν ένα βήμα πιο ψηλά, κατακτώντας για πρώτη φορά την Ευρωλίγκα.

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους οδήγησε στη νίκη απέναντι σε μία από τις πιο ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις της υδατοσφαίρισης, τη Σαμπαντέλ. Το πείσμα, η δύναμη, η θέληση και το πάθος, έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι όταν πραγματικά θέλουμε, τότε μπορούμε».

Τις πρωταθλήτριες Ευρώπης συνεχάρη από κοντά και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος έδωσε το παρών στο «Παπαστράτειο» και παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του Ολυμπιακού.