X

Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε το Roland Garros

Η Αμερικανίδα τενίστρια κατέκτησε το 20ο γκραν σλαμ της καριέρας της σε ένα τελικό με ανατροπές και πλούσιες συγκινήσεις.

Ant1news

Είναι το Νο1 στη παγκόσμια κατάταξη του γυναικείου τένις και το απόδειξε για μια ακόμη φορά κατακτώντας το τρόπαιο στο μεγάλο τελικό των γυναικών στο Roland Garros.

Η Σερένα Γουίλιαμς επιβλήθηκε της Τσέχας, Λούσι Σαφάροβα, με 2-1 σετ (6-2, 6-7, 6-2). Μετά από την επιτυχία της αυτή η Αμερικανίδα έφτασε τις 20 κατακτήσεις γκραν σλαμ κι απέχει μόλις 2 κατακτήσεων της Στέφι Γκραφ. Μάλιστα η Σερένα κατέχει καιο μια αξιοζήλευτη επίδοση καθώς έχει ηττηθεί μόλις σε 4 τελικούς στη καριέρα της.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό και είχε δυο μεγάλες ανατροπές. Η Σερένα επιβλήθηκε με ευκολία στο πρώτο σετ (6-2) και είχε σαφές προβάδισμα στο δεύτερο καθώς προηγήθηκε με 4-1 δείχνοντας ότι θα έχει ένα εύκολο απόγευμα.

Στο σημείο αυτό όμως η Τσέχα αντίπαλος της επιχείρησε μια επική ανατροπή. Παίρνοντας 4 γκέιμ στη σειρά πέρασε μπροστά με 5-4 και πήρε τελικά το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ. Μάλιστα με κεκτημένη ταχύτητα προηγήθηκε με 2-0 γκέιμ στο τρίτο σετ παίρνοντας το πάνω χέρι στον αγώνα.


Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε τη Σερένα που αντέδρασε και «εξαφάνισε» από το γήπεδο την αντίπαλο της (Νο13 στον κόσμο). Πήρε 6 γκέιμ στη σειρά και ανέβηκε για μια ακόμα φορά στο θρόνο του  Roland Garros.