X

Τένις: Τεράστιο σκάνδαλο με στημένους αγώνες

Παράνομα δίκτυα στοιχηματισμού έστηνα αγώνες ακόμα και στο Γουίμπλετον. Κορυφαίοι αθλητές φέρονται αναμεμιγμένοι.

Ant1news

Στη δίνη ενός συγκλονιστικού σκανδάλου θα βρεθεί ο κόσμος του τένις, μετά τις αποκαλύψεις του ρεπορτάζ που παρουσίασε το BBC. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως υπήρξαν στημένοι αγώνες τένις, ακόμα και σε κορυφαίο επίπεδο, όπως σε Grand Slam.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε το 2007, αλλά ανάμεσα στους αθλητές που φέρονται να συμμετείχαν στους στημένους αγώνες υπάρχουν και μεγάλα ονόματα του τένις που εξακολουθούν να αγωνίζονται ακόμα και που έχουν κατακτήσει κορυφαίους τίτλους στην καριέρα τους.

Σύμφωνα με το BBC, τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν τεθεί στη διάθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας κι αποδεικνύουν πως δίκτυα παράνομου στοιχήματος σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία πόνταραν υπέρογκα ποσά και αποκόμιζαν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη από αγώνες τένις που φέρονται να ήταν χειραγωγημένοι. Τρεις εξ αυτών των αγώνων ήταν για το φημισμένο τουρνουά Γουίμπλετον.

Ονόματα δεν έγιναν γνωστά, παρά μόνο πως τους προσέγγιζαν σε μεγάλα ξενοδοχεία πριν από τουρνουά και τους πρόσφεραν 50.000 δολάρια και άνω για σικέ αγώνες.  Περισσότεροι από 16 τενίστες φέρονται να έχει διαπιστωθεί πως χάνουν παιχνίδια όταν υπάρχουν ύποπτα πονταρίσματα σε βάρος τους.