X

Ντοπέ η Σαράποβα!

Η κορυφαία τενίστρια το αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου. Πως δικαιολόγησε την ύπαρξη θετικού δείγματος.

Ant1news

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα του τένις από την είδηση ότι η Μαρία Σαράποβα, μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του τένις, βρέθηκε ντοπαρισμένη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ρωσίδα προανήγγειλε ότι σε δείγμα της που ελήφθη κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν, ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη ουσία meldonium.

Η ίδια παραδέχθηκε ότι λάμβανε την ουσία από το 2006, ωστόσο από την αρχή του έτους μπήκε στις λίστες με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA.

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Meldonium είναι ένα αντιισχαιμικό σκεύασμα, το οποίο έχει εγκριθεί σε Ρωσία και Λιθουανία, όχι όμως και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η διάσημη τενίστρια ομολόγησε ότι στις 22 Δεκεμβρίου του 2015 έλαβε επιστολή από την WADA,  με την οποία της γνωστοποιούσε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν από αρχή του 2016.

Η ίδια αγνόησε την επιστολή με αποτέλεσμα, να συνεχίσει να λαμβάνει το φάρμακο, το οποίο την ανακούφιζε σε προβλήματα υγείας που σχετίζονταν με έλλειψη μαγνησίου και κληρονομικό διαβήτη, ενώ υπέφερε και από συνεχείς εμέτους. Ο κυριότερος λόγος, ωστόσο που την ανάγκασε να το λαμβάνει ήταν ότι οι καρδιολογικές της εξετάσεις δεν ήταν φυσιολογικές

Η Σαράποβα ζήτησε συγνώμη από τους θαυμαστές της και υποστήριξε ότι θέλει μια δεύτερη ευκαιρία, για να μην τελειώσει την καριέρα της με αυτό τον τρόπο, «Αντιμετωπίζω την καριέρα μου με ευθύνη και επαγγελματισμό καθημερινά, έκανα ένα τεράστιο λάθος, απογοήτευσα τους οπαδούς μου, απογοήτευσα το άθλημα μου».

Δεν έχασε όμως το χιούμορ της σχολιάζοντας τις φήμες ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, «Αν ήταν να ανακοινώσω την απόσυρση μου, ποτέ δεν θα το έκανα σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Λος Άντζελες με αυτό το άσχημο χαλί».