X

Ο Ναδάλ προκρίθηκε στον 100ο τελικό της καριέρας του

Ο Ισπανός τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Μάρεϊ και βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στους τίτλους.

Ant1news

Στον 100ό τελικό ATP διοργάνωσης της καριέρας του προκρίθηκε ο Ράφα Ναδάλ επικρατώντας με 2-1 (2-6, 6-4 6-2) του Άντι Μάρεϊ στον ημιτελικό του Μόντε Κάρλο Masters.

Ο Ισπανός τενίστας βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την επιστροφή στους μεγάλους τίτλους μετά από 2 χρόνια. Αν τα καταφέρει αύριο, θα πανηγυρίσει τον 68ο τίτλο του.

Τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί στον τελικό του Μόντε Κάρλο ήταν το 2013, ενώ είχε κατακτήσει τον τίτλο ένα χρόνο νωρίτερα, το 2012. Ο Ναδάλ έχει αναδειχθεί 8 διαδοχικές χρονιές πρωταθλητής στο Masters του Μονακό, από το 2005 έως το 2012.

Θα διεκδικήσει επίσης τον 28ο Masters τίτλο του και τον πρώτο του σε μεγάλο τουρνουά, Masters ή Grand Slam, από τον Ιούνιο του 2014, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Roland Garros για 9η φορά.

 

Αυτή ήταν η 17η νίκη του Ναδάλ με αντίπαλο τον 28χρονο Βρετανό, Άντι Μάρεϊ, σε 23 αναμετρήσεις (17-6). Ο Μάρεϊ είναι ο μοναδικός από τους “Big 4” που έχει καταφέρει να νικήσει τα τελευταία 2 χρόνια ο Ναδάλ, κάτι που έχει κάνει μάλιστα δύο φορές, αφού είχε αναδειχτεί νικητής απέναντι στον Μάρεϊ και στο ATP World Tour Finals, στο τέλος της περυσινής σεζόν.

 

Εκτός από 100ός τελικός της καριέρας του, αυτός θα είναι και ο 10ος τελικός στο Μόντε Κάρλο για τον γεννημένο στη Μαγιόρκα τενίστα. Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Μονφίλς και τον Τσόνγκα.