X

Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας στους κρίκους

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πετρούνιας. Έγινε ο πρώτος γυμναστής μετά από 20 χρόνια που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του.

Ant1news

Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που φιλοξενείται στην Βέρνη, κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά, ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε έτσι ο πρώτος γυμναστής μετά από 20 χρόνια που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, στον τελικό (το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 6.800) συγκέντρωσε 15.866 βαθμούς και βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου των νικητών.

Στη δεύτερη θέση άφησε τους Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν (15.633) και Βαχάν Νταβτιάν (15.633) από την Αρμενία.

Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή μας

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ, Άννα Καραμανλή δήλωσε: «Ο αθλητής της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, πρόσθεσε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά την κορυφή της Ευρώπης. Με τη νέα του διάκριση, συνεχίζει να κρατά ψηλά την Ελληνική σημαία και αποδεικνύει ότι ο δρόμος για την επιτυχία περνά μέσα από τη σκληρή και συστηματική δουλειά.  Θερμά συγχαρητήρια στον Έλληνα αθλητή και καλή επιτυχία στον επόμενο μεγάλο στόχο του που είναι η κατάκτηση της κορυφής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Σε ανακοίνωση του, ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, συγχαίρει θερμά τον πρωταθλητή Ευρώπης Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, στη Βέρνη. Με την επιτυχία του αυτή, ο σπουδαίος πρωταθλητής μας, εξύψωσε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του βάθρου και μας γέμισε υπερηφάνεια και ελπίδα για  μία χρυσή νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή μας έδωσε και ο Τομέας Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Ποταμιού, αναφέροντας «μεγάλη επιτυχία για τη Γυμναστική είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από το Λευτέρη Πετρούνια στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής (25-29/5) στη Βέρνη. Η ελληνική γυμναστική έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό μεγάλες στιγμές. Το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια, είναι σημαντικότατη επιτυχία και ο αθλητής αξίζει για ακόμα μια φορά τα θερμότερα συγχαρητήρια όλων μας καθώς αποτελεί πλέον και μια από τις χρυσές ελπίδες μας για μετάλλιο στο Ρίο. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής για τις πολύ καλές επιδόσεις τους. Λευτέρη μας έκανες και πάλι υπερήφανους».