X

Μουγκουρούθα, η νέα “βασίλισσα” του Roland Garros (βίντεο)

Η 22χρονη Ισπανίδα "εξαφάνισε" την Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του γαλλικού Όπεν και πανηγύρισε τον τίτλο.

Ant1news

Η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα πανηγύρισε στο Παρίσι τον πρώτο τίτλο της καριέρας της σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, καθώς κατάκτησε το «Roland Garros» επικρατώντας στον τελικό του γαλλικού Όπεν της νούμερο 1 αθλήτριας στην παγκόσμια κατάταξη και κατόχου του τίτλου, Σερένα Γουίλιαμς με 2-0 (7-5, 6-4).

Η 22χρονη Ισπανίδα, που έχασε στον περυσινό τελικό του Γουίμπλεντον από την Γουίλιαμς, γίνεται έτσι η πρώτη αθλήτρια από την ιβηρική χώρα που σηκώνει το «Suzanne Lenglen Cup» μετά την Αράτσα Σάντσες Βικάριο, το 1998.

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πως νιώθω. Θέλω να συγχαρώ τη Σερένα γιατί είναι μια από τις καλύτερες. Ευχαριστώ την ομάδα και τον προπονητή μου, την οικογένειά μου. Μεγάλωσα στο χώμα, για μένα αυτό που έγινε σήμερα είναι απίστευτο. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη» δήλωσε συγκινημένη η Μουγκουρούθα. 

Η νεαρή αθλήτρια δέχθηκε πάντως τη ζεστή αγκαλιά από την αντίπαλό της μετά το τέλος της αναμέτρησης. Η Σερένα Γουίλιαμς συνεχάρη την άξια πρωταθλήτρια του Παρισιού, αδυνατώντας όμως να συγκρατήσει τα δάκρυά της στην τελετή απονομής.