X

Στα “μαλακά” έπεσε ο Κύργιος μετά τη νέα του πρόκληση

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του, του στοίχισε μόνο 16.500 δολάρια κι όχι αγωνιστικό αποκλεισμό. Τι έκανε πάλι το “κακό παιδί” του τένις.

Ant1news

Έκανε του... κεφαλιού του ο Νικ Κύργιος, αλλά τη γλίτωσε τελικά με πρόστιμο. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε χτες και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του masters της Σανγκάης, από τον Γερμανό Μίσα Ζβέρεφ, και μάλιστα μέσα σε 48 λεπτά!

Όταν πια είδε ότι δεν του έβγαινε τίποτα και πως το ματς έγερνε οριστικά προς τον αντίπαλό του, άρχισε να δείχνει αδιαφορία, να μην παίζει, να κάνει υπερβολικές κινήσεις, μέχρι που... πάσαρε στον Ζβέρεφ για να του βάλει πόντο!

Όπως ήταν φυσικό, όλο αυτό το «σκηνικό» που είχε αρχίσει ο Κύργιος, προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αλλά και την επέμβαση του διαιτητή, που του έκανε συστάσεις και παρατηρήσεις.

 Όμως τότε ο Κύργιος άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον διαιτητή, να του λέει πως αυτή είναι η επιλογή του, πως αν δεν του αρέσει ο τρόπος που παίζει τότε να σηκωθεί και να φύγει ή να μπει και να παίξει αυτός και για τον κόσμο που τον αποδοκίμαζε, ότι ξέρουν πως είναι απρόβλεπτος, οπότε αν δεν θέλουν να μην έρχονται στο γήπεδο να τον δουν!

Βέβαια, αργότερα εμφανίστηκε μετανιωμένος, δήλωσε ψυχικά και σωματικά κουρασμένος και ζήτησε συγγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο twitter, όμως ήδη η όλη στάση του είχε πλέον προκαλέσει την επέμβαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για παραβίαση κανονισμών και διακωμώδηση του αθλήματος!

 

 Η ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμη και αγωνιστικός αποκλεισμός για ένα διάστημα, όμως τελικά ο Κύργιος τη γλίτωσε μάλλον φτηνά. Όπως ανακοινώθηκε, του επιβλήθηκε πρόστιμο 16.500 δολαρίων (περίπου 15.000 ευρώ).